Search here...
TOP

Koji program Life Coach certifikacije i edukacije odabrati?

life coach edukacija lajf kouc certifikacija zivotni trener

Koji program Life Coach certifikacije (edukacije) odabrati?

Trening certifikacije za Life Coach-a je prvi korak koji trebate napraviti da biste postali Life Coach. Na treningu ćete naučiti kako odrediti koji klijent je “pravi” za vas, kako provesti coaching sesiju, kako postaviti kratkoročne i dugoročne ciljeve s klijentom, kako pomoći klijentima da ostvare ciljeve, da održe motivaciju za rad na svojim ciljevima i reprogramiraju i limitirajuća uvjerenja, te kako da im pomognete da donesu važne životne odluke. 
 

Kako odabrati pravi program certifikacije za Life Coach-a?

 
Vodite računa da odaberete idealan trening za sebe. Ako ste “praktična” osoba i volite nauku i psihologiju, onda je za vas idealan trening koji nude NLP škole ili poslovne akademije, koje se više baziraju na naučne alate psihologije uspjeha, pozitivne pishologije, NLP-a i emocionalne inteligencije. S druge strane, ako ste spiritualni i želite da svojim klijentima pomognete da koriste afirmacije za reprogramiranje podsvjesnog uma, Zakon Privlačenja i druge Univerzalne Zakone, energetsku psihologiju (EFT) i slično, onda bi za vas holistički program certifikacije za Life Couch-a bio idealan.
 
Ukoliko preferirate učenje uživo, za vas bi bio dobar izbor trening u vašem gradu, licem u lice, sa predavačima. Nažalost, u našim krajevima jos uvijek nema mnogo akademija koje nude program certifikacije za Life Coach-a, a one postojeće su generalno bazirane u većim gradovima, tako da je izbor relativno mali. 
S druge strane, online program certifikacije za Life Coach-a možete upisati i završiti iz bilo kojeg mjesta gdje se nalazite, iz komforta svog doma, te uštedjeti na troškovima putovanja. Online program certifikacije ima još jednu prednost da možete učiti u vrijeme kada vama odgovara (na primjer, nakon radnog vremena, nedjeljom, ili kada vam djeca zaspe). Online program certifikacije može biti idealan izbor za vas ukoliko živite u mjestu u kojem nema akademije koja nudi program certifikacije za Life Coach-a, volite učiti online, imate jako zahtjevno radno vrijeme, malu djecu, ili manji budžet koji možete izdvojiti za program.
 

Zašto Odabrati ‘Ajna’ Life Coaching Akademiju?

Naš program nudi što druge life coaching akademije ne nude: ne samo znanje i coaching alate koji će vama pomoći da transformišete svoj život i reprogramirate vaša limitirajuća uvjerenja (a kada počnete sa radom pomoći i vašim klijentima u njihovoj transformaciji), već i online marketing i biznis trening, iskustvo praktičnog rada sa klijentima, kao i mentorstvo sa dva iskusna mentora!

Pročitajte i...  Kako možete pomagati ljudima kao Life Coach

 Jedna od razlika između uspješnih i neuspješnih life coach-eva da prvi imaju mentore. Imati mentora koji će vam ukazati na početničke greške, dati vam dobru strategiju za uspjeh, bodriti vas i prenijeti vam svoja iskustva je neprocjenjivo. Ovo nije samo još jedan online kurs – dobijate mentorstvo sa dva mentora, kao i iskustvo praktičnog rada sa klijentima.

 Jedan od najvećih mentalnih i profesionalnih blokova s kojim se life coach-evi suočavaju nakon certifikacije na mnogim coaching akademijama je taj da su jako nesigurni u sebe i oklijevaju da naplate za svoje usluge, jer smatraju da nemaju dovoljno iskustva i da nisu dovoljni dobri kao coach-evi. Na Ajna akademiji, obavezan dio programa je praktični rad sa klijentima, tokom kojeg ćete steći dragocjeno iskustvo, a nakon kojeg ćete dobiti feedback od mentora.

Pročitajte i...  10 istraživanjima dokazanih dobrobiti life coaching-a

 Nakon certifikacije za life coach-a nećete morati trošiti dodatne novce i vrijeme na učenje online marketinga, kako biste privukli svoje idealne klijente, niti se mučiti sa tehničkim ‘zavrzlamama’. Po završetku programa, dobićete pripremljene vježbe koje možete davati svojim klijentima, koje im mogu pomoći da postignu transformaciju.

 Na ovom programu nudimo vam pojednostavljene korak-po-korak treninge kako da kreirate svoj blog, uredite i postavite svoje videe na YouTube, kreirate sadržaj za društvene medije, kao i svoju web-stranicu!!! Na kraju programa dobićete i feedback od mentora o svojoj online marketing strategiji, kao i savjete kako da je unaprijedite.

 Na ovoj akademiji dobićete i biznis trening koji će vam pomoći da, za razliku od mnogih life coach-eva, možete početi ne samo zarađivati novce odmah nakon što dobijete certifikat, već i da živite u obilju radeći ono što volite – coaching. Naučićete različite načine kako da zaradite novce kao life coach, kako da kreirate coaching proizvode i programe koje ćete prodavati, te kako da iste i prodate svojim idealnim klijentima na autentičan i etičan način.

 Naučićete ne samo marketing strategiju, već i biznis strategiju za izgradnju uspješnog life coaching biznisa, koja na većini life coaching akademija, nažalost, danas nedostaje, što dovodi do toga da mnogi novocertifkovani life coach-evi odustanu od svog sna o coachingu kao karijeri, jer ne mogu da prodaju svoje usluge i zarade dovoljno novaca.

Pročitajte i...  Kako Postati Life Coach (Životni Trener) - Besplatan PDF Vodič

 Mi želimo ne samo da Vam damo certifikat, već i da vas opremimo sa svim alatima koji vam trebaju za profesionalni i finansijski uspjeh! Želja nam je da naši studenti pomognu hiljadama ljudi svojim radom i svojom porukom, te da zajedno kreiramo bolji, sretniji i pozitivniji svijet.

 Online Life Coaching Akademija ‘Ajna’ osnovana je u Holandiji, Rotterdam-u, sa fokusom na coaching etiku i visoke standarde programa i certifikacije.

 Program na ovoj akademiji je 100% online. Možete gledati sve lekcije i polagati testove online, kao i prisustvovati na mentorskim pozivima iz komforta svog doma. Možete učiti i gledati predavanja, kao i polagati testove svojim tempom, kada imate vremena nakon posla, kada vam djeca spavaju i kada god imate malo slobodnog vremena da se posvetite učenju.

 Ne morate čekati – možete se prijaviti za program istog trenutka i poceti sa učenjem (budući da su predavanja snimljena i dostupna za gledanje odmah po pridruživanju programu, kao i testovi)!

Online Life Coaching Akademija Ajna

«

»

2 COMMENTS

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vertaal deze pagina »